Hoogtepunten
Van de verfijnde saffraan die bekendstaat als “gouden goud” tot de wereldberoemde Afghaanse Mantoe: Rumi brengt de oosterse keuken naar Leuven. Grijp deze deal en maak je klaar voor een culinaire ontdekkingsreis die je niet snel zal vergeten!
Over deze deal
Wist je dat saffraan een van de duurste specerijen ter wereld is en al eeuwenlang wordt gebruikt in de Iraanse keuken voor zijn smaak en kleur? En dat Afghaanse gerechten zoals Mantoe, een soort dumpling, al duizenden jaren een traditioneel gerecht zijn? Deze gerechten, bereid met passie en de fijnste ingrediënten, nemen je mee op een culinaire reis van de klassieke Afghaanse en Iraanse keukens. Rumi is het eerste Afghaanse en Iraanse restaurant in Leuven en brengt de authentieke smaken van deze rijke keukens samen. Het menu varieert van geurige saffraanrijst tot gestoomde deeggerechten en vegetarische specialiteiten.
Wat te verwachten
- Geniet van een 3-gangen menu voor 1, 2, 3 of 4 personen
- Dit menu is beschikbaar van vrijdag t/m zondag voor zowel lunch als diner en van dinsdag t/m donderdag enkel voor diner.
- De gerechten zijn geïnspireerd op eeuwenoude Iraanse en Afghaanse tradities
- Of je nu van barbecuegerechten houdt of liever geniet van vegetarische stoofschotels en rijstgerechten, er is voor ieder wat wils
- Hieronder vind je het menu van Rumi:

Voorgerechten
Ashak vegetarisch: huisgemaakt gestoomd deeggerecht gevuld met verse prei en bosui, gegarneerd met linzen-tomatensaus, kidneybonen en topping van frisse yoghurt en verse koriander
Bolani: Afghaanse pannenkoek gevuld met aardappel of prei, ui en knoflook
Mantoe: Afghaanse dumplinggerecht gevuld met fijngesneden rundvlees, gegarneerd met linzen-tomatensaus en topping van verse yoghurt en verse koriander
Barta: auberginedip gegarneerd met ui, knoflook, tomatensaus en yoghurt
Sambosa: ambachtelijke lichtgefrituurde pasteitjes gevuld met hartige mix van groente
Soep Djo: romige soep met kip, parelgort en limoen
Afghaanse soep: traditionele soep met kipfilet, wortel, aardappel, mais en Afghaanse kruiden
***
Hoofdgerechten
Mantoe: Afghaans dumplinggerecht, gevuld met fijngesneden rundvlees, gegarneerd met linzentomatensaus en topping van verse yoghurt en verse koriander
Narinj palaw: saffraanrijst met een topping van sinaasappelschil-julienne
Qorma kofta: gekruide gehaktballen op een traditionele manier in een tomatensaus, geserveerd met brood
Ghorme sabzi: lamsvlees in groentesaus van peterselie, selderij, prei en bruine bonen
Chapli kebab: gekruide rundvlees, schut, gemixt met verschillende groentes
Karahi morgh: malse stukjes kip in soort van tomatensaus
Ashak: Afghaans gestoomd deeggerecht gevuld met verse prei en bosui, gegarneerd met linzen-tomatensaus, bruine bonen en topping van frisse yoghurt en verse koriander
Borani banjan: aubergine bereid met verse tomatensaus met een topping van kwark, knoflook en gedroogde muntbladen
Loebya: bruine bonen geserveerd in een gekruide tomatensaus
Okra: geserveerd in een gekruide tomatensaus, uien en knoflook
Chenjeh: fijn gekruid lamshaas, geserveerd met groenten en brood
Koobideh: gegrild fijn gekruid lamsgehakt, geserveerd met gegrilde tomaat, verse uien, groenten en brood Biryani (+ € 2): rijstgerecht
Kebab djoojeh (+ € 2): gegrilde kipfilet, gemarineerd in limoen en saffraan, ook geserveerd met groenten en brood
Shami kebab (+ € 2): kruidig gemarineerd rundergehakt op een bedje van gegrilde paprika, ui en tomaat, geserveerd met groenten en brood
Shishlik (+ € 2): gegrilde lamskoteletjes gemarineerd op allerlei kruiden geserveerd met groenten en brood
Karahi gosht (+ € 2): malse stukjes lamsvlees in tomatensaus
Zereshk polow ba morg (+ €2): goudgele rijst met rode zuurbesjes, geserveerd met kip in saffraansaus
Kofta chalaw (+ € 2): gekruide gehaktballetjes in een tomatensaus met kikkererwten, geserveerd met saffraanrijst
Tikka kebab (+ € 2,50): kruidig gemarineerde lam of kalfsvlees op een bedje van gegrilde paprika, ui en tomaat, geserveerd met groenten en brood
Qabeli palaw (+ €2,50): met lamsvlees, traditionele bruine rijst met een topping van wortelsliertjes, rozijnen, amandelen en pistache
Dopiyaza (+ € 2,50): lamsvlees gestoofd in speciale uien- en knoflooksaus met allerlei kruiden, geserveerd met brood
Rumi mixed grill voor 2 personen (+ € 3): kobideh, djodje en chopan kebab, geserveerd met saffraanrijst en 2 bijgerechten
Mixed grill voor 4 personen (+ € 4): gegrilde chenje, kobide, djodje, chopan en chapli op smaak gebracht met Iraanse en Afghaanse kruiden. Geserveerd met gegrilde tomaat, verse uien en saffraanrijst en 3 bijgerechten
***
Nagerechten
Baklava: zoete bladerdeeghapjes met pistache
Ferni: romige Afghaanse pudding op basis van rozenwater, amandelen, een snufje kardemom en pistachenoten
Root: Afghaanse huisgemaakt zoet brood, gemaakt op basis van meel, melk, rozenwater, yoghurt, suiker, eieren, vanille en saffraan
Dame blanche: een heerlijke klassieker
***
Waarom je deze deal moet grijpen
Waarom naar het verre Oosten reizen als je de rijke smaken van Afghanistan en Iran zo dichtbij kunt ervaren? Bij Rumi proef je niet alleen de smaken, maar ook de cultuur en de liefde die in elk gerecht is gestoken. Wist je dat de Afghaanse keuken beroemd is om haar heerlijke kruidenmengsels zoals za'atar en dat de Iraanse keuken wereldwijd wordt geprezen om haar verfijnde rijstgerechten met saffraan, het "gouden goud"? Van geurige saffraanrijst tot zoete baklava, elke hap neemt je mee op een reis door geschiedenis, traditie en passie.